ERC-20 Token uitgelegd

Simpel gezegd, is ERC-20 het standaard protocol op het Ethereum-netwerk wat wordt gebruikt voor slimme contracten en voor het invoeren van tokens op het netwerk. De afkorting “ERC-20” staat voor “Ethereum Request Comment” dat in feite verwijst naar het verzoek om reactie op het netwerk. Het getal “20” is het nummer dat aan dit verzoek is toegewezen. Volgens rapporten die Etherscan.io in juli publiceerde, bleek dat er meer dan 100.000 ERC-20-tokens op het Ethereum-netwerk zijn.

Op het Ethereum-netwerk definieert ERC-20 eenvoudig een lijst met voorschriften en regels die Ethereum-tokens op het hoofdnetwerk moeten volgen. Hierdoor kunnen externe ontwikkelaars interacties tussen tokens nauwkeurig in het netwerk voorspellen.
De hierboven genoemde regels bevatten;

  • Hoe deze tokens kunnen worden uitgewisseld
  • Hoe gebruikers toegang krijgen tot de tokens

Hoe is het gemaakt

Het Ethereum-netwerk is revolutionair in de cryptocurrency-industrie. De ontwikkeling en lancering van dit geweldige netwerk in 2014 veranderde de manier waarop dingen werden gedaan. Hierdoor konden externe ontwikkelaars contracten maken die in staat zijn om gedecentraliseerde applicaties te maken. Op het Ethereum-netwerk kunnen gedecentraliseerde applicaties ERC-20-tokens maken die kunnen functioneren als valuta of als aandeel in het bedrijf.

Slimme contracten worden gebruikt om gedecentraliseerde applicaties te maken, evenals het ERC-20-token. De slimme contracten van Ethereum zijn geschreven in programmeertaal. Zodra het token is gemaakt door slimme contracten op het netwerk, kan het worden verhandeld, overgedragen of zelfs aan iemand anders worden gegeven. Het is de algemene taal die door alle tokens op het Ethereum-netwerk wordt gebruikt, waardoor het kan worden overgedragen of verhandeld.

Hoe het ontwikkelaars mogelijk maakt

Zoals hierboven vermeld, laten ERC-20-tokens ontwikkelaars van derden toe om te voorspellen hoe nieuwe tokens zouden werken op het grotere netwerk van Ethereum. Daarnaast hoeven ontwikkelaars met ERC-20-tokens geen projecten opnieuw uit te voeren telkens wanneer een nieuw token op het netwerk wordt vrijgegeven. Zolang de tokens zijn ontwikkeld om zich aan de regels te houden, zijn ze automatisch compatibel met alle projecten.

Naar verluidt zijn de meeste tokens die via het Ethereum-netwerk zijn vrijgegeven, allemaal compatibel met ERC-20.

Populaire ERC-20 Tokens

EOS; momenteel is dit platform een ​​van de beste en meest waardevolle cryptocurrency-netwerk en probeert het platform het inter-blockchain-communicatie te gebruiken.

TRON; gerangschikt in de top 10, probeert dit TRON een netwerk aan te bieden voor de entertainmentindustrie.

Hoewel ERC-20-tokens handig zijn voor ontwikkelaars, zijn er nog steeds verschillende problemen. Meestal, wanneer de tokens worden gebruikt om te betalen voor slimme contracten in plaats van Ether Ether-token, wordt het perongeluk vernietigd. Ongeveer $ 3 miljoen aan tokens is vernietigd. De leden van de Ethereum-community werken aan de oplossing van dit probleem. Binnenkort zou een nieuw standaard op het netwerk worden geïntroduceerd. Terwijl aan deze nieuwe standaard nog wordt gewerkt, worden ontwikkelaars geadviseerd om gebruik te blijven maken van het ERC-20-token. Deze nieuwe standaard zou “ERC-223” worden genoemd

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief