Hoe te voorkomen dat mail vanuit je webshop terecht komt in de Spam-map

Amazon is het meest dominante en leidende e-commerce merk; desalniettemin, heeft het bedrijf de laatste tijd een sterk profiel ontwikkeld als een belangrijke dienstverlener op het gebied van cloud computing.

Amazon heeft zijn cloudservices uitgebreid met e-mail en heeft een nieuwe en innovatieve e-mailservice geïntroduceerd die e-mails bulksgewijs aflevert. Dit wordt Simple Email Service (SES) genoemd. Het is een ideale service voor webshops die niet effectief met hun klanten kunnen communiceren, omdat hun e-mails in de spammap van de klant belanden.

Omdat Amazon weet dat het verzenden van e-mails in grote aantallen moeilijker is dan het lijkt, verwacht het bedrijf dat e-commercebedrijven, zowel groot als klein, deze geweldige kans zullen benutten. Met deze service is het voor een bedrijf mogelijk dezelfde technologie en opmaak te gebruiken die het gebruikt om e-mails naar hun klanten te verzenden.

De anti-spam regels worden alleen maar strenger gemaakt. Daarom is de kans groot dat de orderbevestigingen, facturen en nieuwsbrieven van je webshop in de spammap belanden. Dit is nadelig voor je bedrijf, aangezien deze informatie belangrijk is voor de klant. Hierdoor kan je als webshophouder geld mis lopen, facturen worden niet betaald omdat ze in de spammap komen, of je krijgt zelf geen aanvragen binnen van de klant.

De eerste stap om dit te voorkomen, is om een ​​SPF-record toe te voegen aan je DNS. Deze methode werkt al jaren om te voorkomen dat je e-mails in de spammap terecht komen.

Maar, omdat Microsoft en Google hun regels aangescherpt hebben, is deze SPF-record helaas geen garantie meer. Dit betekent dat je de configuratie moet verbeteren om ervoor te zorgen dat je webwinkel geen spam verstuurt. Hiervoor moet je een speciale e-mailserver gebruiken zoals Amazon SES, met geavanceerde DKIM-records.

Wat is Amazon SES?

SES is de e-maildistributie-engine van Amazon die werkt op basis van pay-per-use. De SMTP-server levert e-mail via applicaties zoals Microsoft Outlook of andere SaaS-platforms die e-mails genereren en SMTP-servers vereisen voor het verspreiden van e-mail.

SES werkt samen met applicaties die draaien op Elastic Beanstalk of Elastic Compute Cloud. Houd er rekening mee dat dit geen platform is dat ontworpen is om e-mailadressen te onderhouden of e-mails samen te stellen. In tegenstelling tot andere e-maildistributieservices gebruikt SES de ervaring die Amazon heeft om e-mails te verzenden naar het enorme klantenbestand dat het bedient.

De e-maildienst is beschikbaar in het oosten en het westen van de Verenigde Staten en in regio’s in Ierland. Het biedt klanten het voordeel van een grotere beschikbaarheid en een lage latentie.

Voordelen van SES

SES is zeer gunstig voor online retailers, omdat het de moeilijkheden bij het verzenden van bulk-e-mails wegneemt. Ook kunnen de bedrijven profiteren van de geavanceerde e-mailinfrastructuur en de jarenlange ervaring die Amazon heeft.

Eenvoudige API-oproep

Met een eenvoudige API heeft een bedrijf toegang tot een schaalbare e-mailinfrastructuur van topkwaliteit om goedkoop en efficiënt met klanten te communiceren. Om een hogere delivery ratio te garanderen, maakt SES gebruik van verschillende technologieën voor inhoudsfiltering die de e-mails van je webshop grondig scannen om er zeker van te zijn dat de e-mailinhoud voldoet aan alle ISP-normen. Afhankelijk van de resultaten worden de e-mails opgesteld voor verzending of teruggestuurd naar hun afzender voor rectificatie.

Voordelig

SES heeft een eenvoudige waardepropositie. Je kunt de schaalbaarheid zo vaak verhogen als je wilt, wanneer je maar wilt, je betaalt voor wat je gebruikt. Je kunt gebruik maken van een gratis optie (exclusief gegevensoverdrachtskosten) van 2.000 e-mailberichten op dagelijkse basis. Deze optie kun je gebruiken wanneer je e-mails van Elastic Beanstalk of EC2 verstuurt. Ook kun je 1000 e-mails sturen voor slechts 10 cent.

Het is duidelijk dat een ongecontroleerde SES-service waarschijnlijk spammers zal aantrekken; daarom stelt het bedrijf voor dat een geïnteresseerde partij zou moeten beginnen met de SES-sandbox.

Monitors Key Metrics

Afgezien van de voordelige tarieven, vertrouwt ISPS erop dat e-mails afkomstig van Amazon SES zijn voortgekomen uit een geloofwaardige en bewezen bron. Dit komt omdat SES enkele belangrijke statistieken bewaakt, zoals klachten en hard bounces om ervoor te zorgen dat twijfelachtige of betwiste inhoud niet wordt verspreid.

Wanneer de service afwijkingen en abnormaliteiten detecteert, wordt je account geblokkeerd. Hierdoor moeten bedrijven die e-mails verzenden zich houden aan de beste werkwijzen, zoals het verzenden van relevante inhoud van topkwaliteit, het op de juiste manier bijhouden van e-maillijsten en ervoor zorgen dat de klachtpercentages en bouncepercentages tussen 0,1% en 5% bedragen.

Hoewel de standaardmethode van SES klachtberichten en e-mailbounce identificeert, bevat het bijhouden van e-mails die worden gerouteerd nadat ze zijn verzonden hier ook bij. Ook heb je de mogelijkheid om SNS opnieuw te configureren om deze informatie beter te kunnen inzien. Met de hulp van SES kunnen veel applicatie’s die normaal e-mails bulksgewijs verspreiden, de SNS-berichten gebruiken om deze statistieken te combineren in verschillende triggers om real-time statistieken te bieden of potentiële problemen te identificeren.

E-mail pausing

Met de nieuwe updates voor de API-bewerkingen is er nu een optie waarmee je het verzenden van e-mails naar SES tijdelijk kunt pauzeren. Je kunt e-mails uitschakelen voor verzending naar het volledige SES-account met de update sending optie.

Het pauzeren van e-mails is zeer nuttig. Houd er wel rekening mee dat het SES beleid een automatische uitvoering gebruikt. Met behulp van de e-mail pauzefunctie, kun je de mogelijkheid om e-mails af te leveren tijdelijk stopzetten en voorkomen dat je e-mailaccount word geblokkeerd. Gedurende de periode dat je geen e-mails kunt verzenden, heb je de kans om uit te zoeken hoe het komt dat je e-mailaccount abnormaal veel klachten of een enorme bouncepercentage veroorzaakt. Zodra je hier achter bent gekomen, kun je weer beginnen met het verzenden van e-mails.

De pauzefunctie helpt ook met het er voor zorgen dat de mogelijkheid om e-mails te verspreiden met een SES-service niet wordt onderbroken. Het zorgt ervoor dat de reputatie van de afzender niet wordt beschadigd door problemen of fouten.

Begin

Amazon SES is een uitstekende service voor webshops in de detailhandel. Amazon SES kun je gemakkelijk proberen, aangezien het eenvoudig is om in te stellen. Je kunt op de SES Sending Service klikken via het bedieningspaneel. Je hebt de mogelijkheid om de e-mailservice onmiddellijk te gebruiken. Je bent in eerste instantie beperkt tot een maximum van tweehonderd e-mailberichten per dag. Zodra je toegang hebt tot ‘production access’, heb je de mogelijkheid om tot 100.000 e-mails per dag te versturen.

De limieten voor e-mails worden gelijkmatig verhoogd, afhankelijk van je bouncepercentage, patroon voor de e-mails en klachtstatistieken. In de meeste gevallen springen e-maillimieten van 100.000 naar een maximum van 500.000; ook kun je handmatige verzoeken indienen.

SES tarieven

SES biedt voordelige en concurrerende e-mailbezorging. De eerste 62.000 e-mails zijn elke maand gratis, op voorwaarde dat deze e-mails afkomstig zijn van Elastic Beanstalk of EC2. Daarna stijgen de prijzen tot tien cent voor elke duizend e-mails. Bijlagen kosten  twaalf cent per gigabyte.

Je kunt het gemakkelijker maken voor jezelf door gebruik te gaan maken van Amazon SES. Sluit je vandaag nog aan bij deze populaire service en blijf in contact met je klanten.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief