Vijf tips voor het schrijven van een Whitepaper

Kort samengevat verwijst een Whitepaper naar een gids of rapport die een groot publiek informeert over een bepaald project of product. Maar, tegelijkertijd brengt een Whitepaper ook de filosofie en ideeën van het project in kaart. Hierin kun je laten weten wat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling of creatie van het project of product.Het belangrijkste doel van de whitepaper is om de lezers te informeren over een product of project of de oplossing voor een probleem. Oftewel, een whitepaper is als een stappenplan die je lezers begeleidt, dus het is belangrijk dat het informatief en boeiend is.

Er zijn bepaalde tips die je kunnen helpen bij het schrijven van een boeiende en informatieve whitepaper voor dat project dat je van plan bent te lanceren.

1. Je whitepaper zou een nieuw beeld op je product/project moeten werpen;

Het is belangrijk dat je de lezers niet dezelfde saaie informatie verstrekt die ze overal al hebben gelezen. Je moet het anders doen als de rest. Dit betekent dat je heel veel onderzoek zou moeten doen. Zorg er ook voor dat het project dat je wilt lanceren, zich richt op een bepaald gebied. Je zou het interessant kunnen maken door relevante statistieken en grafieken toe te voegen, dit zou je kunnen helpen je punt te ondersteunen en de lezers nieuwsgieriger maken naar de je project.

2. Het moet eenvoudig, duidelijk en gemakkelijk te begrijpen zijn;

Ookal bestaan de lezers ​​uit eigenaren en experts uit de branche, is het nog steeds belangrijk dat je gebruik maakt van eenvoudige en duidelijke woorden die een onbekende of nieuwkomer in de branche gemakkelijk kan begrijpen. Gebruik je acroniemen of bepaalde termen? Leg deze dan ook goed uit. Maak gebruik van korte zinnen en probeer de alinea’s bondig te houden. Als je whitepaper teveel technische termen bevat waardoor anderen die niet in de branche bekend zijn het niet kunnen begrijpen, kun je nog altijd een ​​woordenlijst toevoegen.

3. Het moet een goede structuur hebben;

Om je whitepaper als boeiend en informatief te beschouwen, moet deze een goed geordende structuur hebben. Je zou kunnen beginnen met een opsomming van de problemen waarmee de industrie wordt te maken heeft en hoe jouw project of product de oplossing zou zijn. Terwijl je de problemen opsomt, probeer je te vermelden hoe deze problemen de lezers en hun bedrijven specifiek treffen. Hierdoor trigger je hun om jouw oplossing eerder aan te nemen.

4. Zorg ervoor dat je relevante en recente statistieken en rapporten opneemt;

Het opnemen van recente en relevante statistieken en enquêtes zou de lezers laten zien dat je op de hoogte bent van de gebeurtenissen in de branche. Als extra stimulans zou je kunnen beschrijven hoe het product of project dat je hebt gecreëerd een groot aantal problemen in de sector zou oplossen.

5. Maak duidelijk een overzicht van het stappenplan, het team van ontwikkelaars en de visie;

Van elk project dat wordt ontwikkeld, wordt verwacht dat het een stappenplan heeft. Dit zou de lezers vertellen dat je weet wat je doet. De visie moet ook duidelijk worden vermeld. De namen van de ontwikkelaars moeten worden vermeld, eerdere functies moeten ook worden vermeld. Dit zou lezers aanmoedigen om het project uit te proberen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief